Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Željko Gračanin, koordinator rekonstrukcije zgrade Pučkog otvorenog učilišta, obišao je gradilište i izvršio nadzor radova u tijeku. Nakon intenzivnog rada proteklih mjeseci i uz sanaciju brojnih propusta napravljenih tijekom dosadašnjeg vođenja projekta ova faza rekonstrukcije privedena je kraju. Za potpuni dovršetak preostali su još ličilački i strojarski radovi.

U ovoj fazi rekonstrukcije planiran je dovršetak glazbene učionice, likovne učionice, višenamjenskih učionica, prostorija za nastavnike, plesne dvorane, garderoba, prostorija za domara, skladišnih prostorija, sanitarnih čvorova i svih ostalih popratnih prostora. Prostor namijenjen za caffe bar u prizemlju će se putem javnog natječaja uskoro ponuditi u najam na način da će najmoprimac sam prostor završno urediti po svom ukusu. Nakon toga za potpuni dovršetak zgrade Pučkog otvorenog učilišta preostala bi još samo glavna dvorana.

Završni radovi na navedenim prostorijama su pri kraju, pa je za prosinac bio planiran tehnički pregled nakon kojeg bi se one stavile u funkciju. Time bi brojne gradske kulturne i društvene udruge, pjevačke, plesne, likovne, dramske i ostale, dobile upravo za njih namijenjene, kvalitetno uređene prostorije. Uz to, Pučko otvoreno učilište je već pokrenulo ili priprema niz tečajeva edukacija, od osposobljavanja za korištenje EU fondova koji je u tijeku, pa do tečajeva koji su u pripremi, primjerice za pčelare, učenje stranih jezika, korištenje motorne pile, za vođenje OPG-ova i brojne druge. Međutim, da bi se ove edukacije provele preduvjet je da učilište raspolaže adekvatnim prostorijama, a to su upravo ove učionice koje se dovršavaju.


Sve ove edukacije Grad Ogulin će poduzetnicima i poljoprivrednicima sufinancirati s 85% iznosa kroz program potpora u poduzetništvu i poljoprivredi. Edukacijama bi se povećala konkurentnost domaćih tvrtki i obrta, konkurentnost građana na tržištu rada, a uz to bi i Pučko otvoreno učilište ostvarivalo skromne prihode.


Obzirom da na prošloj sjednici Gradskog vijeća nije izglasan rebalans proračuna kojim su bila planirana sredstva za dovršetak strojarskih instalacija, posljedično su daljnji radovi obustavljeni, a tehnički pregled i puštanje prostorija u funkciju odgođen je na neodređeno vrijeme.

 

Google

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik