ogulin

Članovi

Predsjednik Gradskog vijeća

Marinko Herman
Oženjen je, otac jednog djeteta. Od 2018. godine nalazi se u mirovini. Trenutno vrši dužnost predsjednika Športskog ribolovnog društva Ogulin.
Od nedavno je član političke stranke SDP-a, kao i dopredsjednik Savjeta za ratne veterane GO SDP-a Ogulin. Početkom 1990. bio je dragovoljac Domovinskog rata i ujedno policijski službenik Policijske postaje Karlovac, gdje je u tom trenutku bio zaposlen.
Završio je 1983. godine srednju policijsku školu u Zagrebu u sustavu MUP-a, a 1995. godine Višu školu za unutarnje poslove, smjer kriminalist. 2007. godine stječe stručni naziv prvostupnik (baccalaureus).
U svom dugogodišnjem radnom iskustvu obavljao je raznoliki spektar policijskih poslova. Bio je zaposlen u sustavu MUP-a RH od 1.07.1983. godine.
U vremenskom periodu od 1992. do 1998. godine radio je na radnom mjestu policijskog službenika za suzbijanje općeg kriminaliteta u Policijskoj postaji Ogulin.
U periodu od 1998. do 2000. obavljao je poslove policijskog službenika u Odjelu kriminalističke policije Odsjek za suzbijanje maloljetničke delikvencije u Policijskoj upravi Karlovačkoj.
Od 11.09.2000. do 23.11.2009. obnašao je dužnost načelnika Policijske postaje Ogulin.

Potpredsjednici Gradskog vijeća

 

Momir Jakšić

Rođen je 02.ožujka 1947.godine u Ogulinu, gdje se školovao u Gimnaziji Ogulin i nediplomirani je student Više ekonomske škole u Varaždinu.
Živi u Ogulinu, Šetalište Krlenac 23 u obiteljskoj kući.
U braku je od 1972. godine, sa suprugom Klarom, roditelji su dva sina i trenutno imaju petero unučadi.
Po vokaciji je humanist, nacionalno nepredijeljen, s obzirom da je potomak internacionalnog braka, a kao takav je konfesionalno nedeklariran.
Od 1969. do 2012.godine neprekidno je radio u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje Ispostava Ogulin, na svim radnim mjestima, posljednjih 20 godina kao voditelj Ispostave, a od 2012. godine je u mirovini.

 

Anđelka Salopek

 

 

Vijećnici Grada Ogulina
Gradsko vijeće Grada Ogulina broji 16 vijećnika

Osam mandata kandidacijske liste SDP-a:


Marinko Herman

 

Momir Jakšić

 


Ljiljana Gračanin

 


Zlatko Mrvoš

 


Filip Šehović

 


Jurica Pribanić

 


Ljiljana Šušnjar

 


Nataša Todorović

 

Šest mandata kandidacijske liste HDZ-a :


Anđelka Salopek

 


Milana Trbojević Palalić

 


Milan Sabljak

 


Matija Palalić

 


Ivica Porubić

 


Josip Puškarić

 

Jedan mandat Domovinski pokret


Marin Puškarić

 

Jedan mandat SDSS

Neven Ivošević