ogulin

Novosti

12

Tra

Željko Gračanin imenovan za koordinatora projekta uređenja POU

  • Članak napisao/la, administrator

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je na projektu uređenja zgrade Pučkog otvorenog učilišta umjesto Zdravka Salopeka za koordinatora projekt  imenovao diplomiranog inženjera građevine Željka Gračanina. On je, kako bi se upoznao s problematikom vezanom uz ovaj projekt, s izvođačem radova i stručnim nadzorom obišao objekt i gradilište. U pratnji su im bili zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i bivši koordinator Zdravko Salopek. Nakon što su obišli gradilište o statusu projekta i stupnju dovršenosti radova izvijestili su gradonačelnika u njegovom uredu.

Gradonačelnika su izvijestili kako se procjenjuje da do potpunog dovršetka radova treba još približno osam milijuna kuna, od čega se najveći dio troška odnosi upravo na dvoranu i pozornicu sa scenskom i ostalom opremom. Do sada je na uređenje potrošeno nešto više od 17 milijuna kuna. Što se radova tiče sporedne prostorije su u visokom stupnju dovršenosti i uz mala ulaganja bi ih se moglo staviti u funkciju. Trenutno je prva iduća faza koja predstoji montaža čelične konstrukcije u kino dvorani na koju će se polažiti protupožarni paneli i “sprinkler” sustav protupožarne zaštite.

Nakon što se postavi čelična konstrukcija prioritet će biti dovršetak sporednih prostorija i njihovo stavljanje u funkciju. Radi se o prostorijama namijenjenim za dodatne učionicama, zatim za održavanje raznih radionica, za vježbe KUD-ova, plesačkih, pjevačkih društava i slično, te svlačionice i sanitarni čvor. Nakon svega kao posljednja faza ostaje uređenje same dvorane i pozornice čiji dovršetak ovisi o financijskim sredstvima koja trenutno nisu osigurana.

Grad Ogulin

12

Tra