ogulin

Novosti

26

Vel

ZAŽELI II-potpisivanje ugovora za zapošljavanje 25 žena

  • Članak napisao/la, urednik

U Gradskoj knjižnici i čitaonici gradonačelnik Dalibor Domitrović u ime Grada Ogulina kao poslodavca potpisao je ugovore sa 25 žena odabranih za rad sa krajnjim korisnicima u sklopu projekta “Program zapošljavanja žena “Zaželi II – Grad Ogulin”” ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna koji je u 85%-om iznosu financiran sredstvima Europske unije, a preostalih 15% troškova financira Republika Hrvatska iz državnog proračuna. Gradonačelnik je pozdravio sve prisutne, poželio im uspjeh u radu, osvrnuo se na vrijednost projekta i njegov značaj za cijelu zajednicu obzirom na značajan broj uključenih korisnika i ukupno 28 zaposlenih.

Radni odnos je na temelju ugovora sklopljen na 12 mjeseci tijekom kojeg će zaposlene žene biti na usluzi za pomoć u kući starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju i to kroz dostavu namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka, čišćenju kuće, ali i kroz razgovor i druženje.

Svaka zaposlena žena pružat će usluge potpore za najmanje 6 krajnjih korisnika. Radnicama će biti omogućeno i dodatno obrazovanje i osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Na projektu “Program zapošljavanja žena “Zaželi II – Grad Ogulin”” zaposleni su još i voditelj projekta, koordinator i asistent na projektu.

 

 

25

Vel