ogulin

Novosti

28

Lis

Zaželi II – Grad Ogulin

  • Članak napisao/la, urednik

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u ime Grada Ogulina potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom Zaželi II – Grad Ogulin. Potpisivanje ugovora planirano je tripartitno no uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, ostali potpisnici Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ugovor su potpisali prethodno. 

 

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac i Centar za socijalnu skrb Ogulin, čije su predstavnice bile prisutne na današnjem potpisivanju ugovora. 

 

U Gradu Ogulinu provedbom projekta Zaželi II – Grad Ogulin ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna koji je u 85%-om iznosu financiran sredstvima Europske unije, a preostalih 15% troškova financira Republika Hrvatska iz državnog proračuna, u trajanju od 18 mjeseci povećat će socijalnu uključenost i osnažiti radni potencijal zapošljavanjem 25 žena najranjivijih skupina te će im se obrazovanjem i osposobljavanjem 22 žene omogućiti pristup trajnijem zapošljavanju i tržištu rada te unaprijediti njihovu kvalitetu života kao i krajnjih 160 korisnika pomoći i potpore. 

 

 

 

08

Lis