ogulin

Novosti

18

Lis

Započeli radovi u ulici Ivane Brlić Mažuranić

  • Članak napisao/la, urednik

Danas su započeli radovi u ulici Ivane Brlić Mažuranić kojima se rješava problem parkirnih. Naime do sada su se vozila u ovoj ulici parkirala koso sve do zgrada pa je pješacima bilo otežano kretanje pločnikom, a invalidskim i dječjim kolicima potpuno onemogućeno. Parkirna mjesta nisu bila prikladna niti za vozila jer su bila preuska i omeđena betonskim zidićima na koje su se vozila lako mogla oštetiti.

Novim rješenjem planirano je uzdužno parkiranje vozila, a pločnik i parkirna mjesta dijelit će izdignuti rubnjak i zeleni pojas u kome će biti zasađen novi drvored stabala šećernog javora. Tako vozilima više fizički neće biti moguće ulaziti na pješačku površinu. Dodatno, kod križanja ulica Ivane Brlić Mažuranić i Bernardina Frankopana, uz pješački hodnik, izvest će se proširenje, odmorište za pješake s klupama.

Što se tiče radova na uređenju ulaza u naselje Struga, između pravoslavne crkve i ambulante, sutra, u subotu, planirano je iscrtavanje horizontalne signalizacije, nakon čega će ova faza radova biti dovršena i puštena u promet.

Radovi na izgradnji spoja ulice Šetalište Krlenac s kružnim križanjem također su pri kraju, još preostaju za izvedbu asfalterski radovi te izvedba horizontalne signalizacije, što će biti dovršeno tijekom idućeg tjedna.

16

Lis