ogulin

Novosti

28

Lip

Za projekt „Miki“ potpisani ugovori o nabavi kombi vozila i opremanje objekta za djecu s teškoćama u razvoju

  • Članak napisao/la, urednik

U okviru projekta „Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina“ 3. lipnja 2022. godine potpisan je Ugovor o nabavi kombi vozila sa nadogradnjom za prijevoz djece s teškoćama u razvoju između Grada Ogulina kao partnera na projektu i tvrtke „ADRIA P.A. iz Rijeke.
Vrijednost novog kombi vozila je 374.998,00 kn i biti će izrađeno po narudžbi sa ugrađenom elektro-hidrauličnom rampom za stražnja vrata, elektro-mehaničkom stepenicom na bočnim vratima, sjedećim mjestima [8+1 (5 kombiniranih mjesta po potrebni prilagođenih za invalidska kolica, 3 sjedala za pratnju i vozačevo sjedalo)] i mogućnost prilagodbe istih za invalidska kolica, vodilicama za vezivanje invalidskih kolica i sigurnosnim pojasevima za pričvršćivanje kolica.
Kako je mobilnost jedan od osnovnih preduvjeta uključenosti u zajednicu i često predstavlja veliki problem osobama s invaliditetom, nadamo se da će ovim novim kombi vozilom biti olakšana organizacija prijevoza na svakodnevne rehabilitacijske usluge odnosno poludnevni boravak koji će koristiti djeca na području Grada Ogulina u sklopu novouređenog objekta.

27. lipnja 2022. godine potpisani su i ugovori za potrebe opremanja objekta za pružanje poludnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju. U ime Grada Ogulina ugovore je potpisao gradonačelnik Dalibor Domitrović i direktorica tvrtke Škrinjica d.o.o. iz Zagreba Ikica Plišić i to na iznos od 1.078.404,31 kuna (s PDV-om) za specijalističku opremu te na iznos od 1.007.868,65 kn (s PDV-om) za ostalu opremu. Budući objekt za pružanje poludnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju opremiti će se namještajem i didaktičkom opremom, IKT opremom te opremom za kuhinju, a rok za izvršenje svih obveza (isporuka, instalacija i stavljanje opreme u funkciju) je 60 kalendarskih dana od potpisa Ugovora.
U sklopu novouređenog objekta osigurati će se prostorije za individualne i grupne aktivnosti, učionica te kuhinjski praktikum, prostorija za igru, soba za senzornu integraciju, snoezelen soba, prostorije za rad i boravak osoblja, mini blok kuhinja, sanitarni čvorovi, spremišta i ostava.

Projekt se u 100% iznosu sufinancira sredstvima EU odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se u razdoblju od 30.05.2019. do 30.11.2022. godine. Prijavitelj projekta je Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, a partner na predmetnom projektu je Grad Ogulin.

 

 

 

28

Lip