ogulin

Novosti

16

Vel

Vodovodu i kanalizaciji Ogulin odobrena EU sredstva za izgradnju vodovoda u Gornjim Dubravama i Popovom selu

  • Članak napisao/la, admin

Tvrtki Vodovod i kanalizacija Ogulin su odobrena sredstva za provedbu projekta izgradnje vodovodnih ogranaka naselja Jusići, Kukići, Miščevići i Vucelići na području Gornjih Dubrava te glavnog dovodnog cjevovoda za naselje Popovo Selo. Sredstva su odobrena iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (dalje NPOO).

Hrvatski NPOO se financira iz europskih sredstava namijenjenih ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa i jačanju europskih nacionalnih gospodarstava, za što su Europska komisija, Europski parlament i europski lideri u veljači 2021. godine iz proračuna Europske unije osigurali 1,8 bilijuna eura.

Projekt je na natječaj prijavljen u mandatu Bojana Prebežića, sadašnjeg direktora tvrtke Vodovod i kanalizacija Ogulin, 2021. godine, neposredno nakon što je objavljen javni poziv. Nakon administrativne i kvalitativne provjere projekt je pozitivno ocijenjen i prihvaćen za financiranje.

Tijelo državne uprave nadležno za projekt je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, provedbeno tijelo su Hrvatske vode, prijavitelj i korisnik je Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, a partner na projektu je Grad Ogulin.

Prihvatljivi troškovi iznose 1.450.491,00 eura, od čega udio iz EU fondova iznosi 80% ili 1.160.392,80 eura, Hrvatske vode sudjeluju u projektu u udjelu od 10% ili s iznosom od 145.049,10 eura, a Grad Ogulin i tvrtka Vodovod i kanalizacija Ogulin u udjelu od po 5% ili s po 72.524,55 eura.

Sada slijedi provedba postupka javne nabave za izvedbu radova.

13

Vel