ogulin

Novosti

09

Vel

Valorizacija prirodne baštine kanjona Dobre

  • Članak napisao/la, urednik

U Ogulinu se priprema projekt Valorizacija prirodne baštine kanjona Dobre vrijedan 5,5 milijuna eura. Projekt će provoditi Grad Ogulin s partnerima Karlovačkom županijom, Hrvatskim vodama, Hrvatskom elektroprivredom, TZ Ogulin i HGSS stanicom Ogulin, a financirati će se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Spomenuti partneri već duže vrijeme surađuju na pripremi projekta. Dio aktivnosti započeo je još 2020. godine, intenzivnije aktivnosti su počele u listopadu prošle godine, a sada je došla faza kad je potrebno formalizirati suradnju kroz Sporazum o partnerstvu, zbog čega je danas u Ogulinu održan sastanak predstavnika spomenutih partnera.

Provedbom projekta u Ogulinu će se urediti šetnica u kanjonu Dobre, sve do Đulinog ponora u centru grada, obnovit će se stare mlinske staze koje su mještani koristili za napajanje stoke i za pristup mlinovima koji su se nalazili u kanjonu na rijeci Dobri, izgradit će se multifunkcionalni paviljon s audio vizualnom opremom koja će turistima prikazivati podzemni špiljski sustav ispod Ogulina, a ujedno će se očistiti kanjon i korito rijeke od naplavina i raslinja.

Na sastanku su, uz Dalibora Domitrovića, gradonačelnika Ogulina, i njegovih suradnika, sudjelovali iz Hrvatskih voda Zoran Pavlović i Vedran Deletis, iz HEP HE Gojak Milan Sabljak i Jurica Puškarić, iz Karlovačke županije Silvia Ilijanić Ferenčić, iz TZ Ogulin Petra Milanović i iz HGSS stanice Ogulin Vedran Tešić i Davorin Turković.

06

Vel