ogulin

Novosti

15

Lip

U tijeku je održavanje gradskih cesta

  • Članak napisao/la, urednik

Grad Ogulin je u ožujku s tvrtkom Arkada d.o.o. iz Duga Rese potpisao okvirne sporazume za četverogodišnje razdoblje za izvođenje radova na tekućem i izvanrednom održavanju na cestama u nadležnosti Grada Ogulina. Četverogodišnji okvirni sporazumi za tekuće održavanje potpisan je na iznos od 5,9 milijuna kuna s PDV-om, a za izvanredno održavanje na iznos 7,8 milijuna kuna s PDV-om.

Na temelju ovih okvirnih sporazuma potpisani su ugovori za 2020. godinu, za tekuće održavanje na iznos 1,1 milijun kuna s PDV-om i za izvanredno održavanje na iznos 2,3 milijuna kuna s PDV-om, što ukupno iznosi 3,4 milijuna kuna s PDV-om.

Temeljem ovih ugovora, obzirom da je nastupilo ljepše vrijeme, bez padalina i negativnih temperatura, ovih dana su započeli radovi. Trenutno se izvode u mjesnim odborima Drežnica, Lomost, Sv. Jakov i Žegar-Podvrh, a tijekom narednih tjedana na red će doći i ostali mjesni odbori.

Zbog spomenutih radova građani se mole za razumijevanje i povećani oprez prilikom vožnje, da prilagode vožnju privremenoj signalizaciji i uvjetima na cesti. Pojedine dionice će morati biti pripremljene za asfalterske radove, što znači da će udarne rupe biti očišćene i izrezane, pa je na ovim dionicama potreban poseban oprez.

U srpnju će se započeti sa malčiranjem – košnjom trave, obrezivanjem i sječom ostale vegetacije u sklopu nerazvrstanih cesta, s ciljem postizanja bolje preglednosti i sigurnost svih sudionika u prometu.

 

 

 

10

Lip