ogulin

Novosti

10

Stu

Tamburaški sastav KUD-a Klek najbolji u državi

  • Članak napisao/la, administrator

Proteklog vikenda, 5. i 6. studenog 2016. održan je u Dugom Selu 23. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Na njemu se predstavilo i natjecalo ukupno 450 najboljih hrvatskih tamburaša iz 24 orkestara i sastava, izabranih na županijskim smotrama od strane selektora te gosti – Slovenski tamburaški orkestar.

Tamburaški sastav KUD-a Klek najbolji u državi

Našu su županiju na ovom Susretu predstavljala dva predstavnika. U kategoriji koncertnih orkestara predstavnik nam je bio Karlovački tamburaški orkestar, dok je u kategoriji folklornih sastava nastupio Tamburaški sastav KUD-a „Klek“ Ogulin. Tamburaški sastav KUD-a Klek je na Susretu polučio izvrstan rezultat, osvojio je prvo mjesto u kategoriji folklornih sastava te tako postao ukupni pobjednik 23. susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Tamburaški sastav KUD-a Klek najbolji u državi

Kao najbolji u Hrvatskoj, tamburaši KUD-a Klek su za nagradu osvojili instrument prim te nastup na RAZGLEDNICI 6 Hrvatskog sabora kulture koja će se održati u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a na kojoj će nastupiti najbolja hrvatska amaterska društva iz područja suvremenog plesa, koreografiranog i izvornog folklora, vokalnih grupa, puhačkih orkestara, pjevačkih društava, kazališnih skupina i drugih oblika amaterskog stvaralaštva.

Tamburaški sastav KUD-a Klek najbolji u državi

Velike čestitke tamburaškom orkestru KUD-a Klek.

 

KUD klek

10

Stu