ogulin

Novosti

09

Srp

Susret s rijekom – započeli radovi

  • Članak napisao/la, urednik

 

U Ogulinu u Parku izviđača, u sklopu provedbe projekta Susret s rijekom, započela je izgradnja interpretacijskog centra na otvorenom Đulin vrt. Vrijednost radova iznosi 1,3 milijuna kuna, a njima je obuhvaćena zamjena postojeće ograde, uređenje šetnice, postavljenje dviju sjenica i labirinta, izgradnja amfiteatra te opremanje parka multimedijalnim interpretativno-edukativnim sadržajima.

Izvođač radova je tvrtka KIRASIĆ d.o.o. iz Ogulina. Pri uvođenju izvođača u posao nazočni su bili ispred investitora predstavnici Grada Ogulina i TZ Ogulin, predstavnici izvođača, nadzorni inženjer i koordinator zaštite na radu, a radovi su započeli iskolčavanjem trase šetnice i lokacija dviju sjenica.

Nositelj projekta Susret s rijekom je Karlovačka županija, a partneri zaduženi za operativnu provedbu su gradovi Karlovac, Ozalj, Ogulin, turističke zajednice gradova Ogulina i Ozlja te Javna ustanova Razvojna agencija. U okvirima projekta Susret s rijekom uz spomenute radove koji se izvode u Ogulinu započeli su i radovi u Karlovcu na šetnici uz rijeku Koranu te u Ozlju uz rijeku Kupu.

Sveukupna vrijednost projekta Susret s rijekom iznosi 9,2 milijuna kuna, od čega se 7,8 milijuna kuna financira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”. Uz to je gotovo milijun kuna osigurano iz nacionalnog Fonda za sufinanciranje provedbe projekata na lokalnoj i regionalnoj razini, što znači da će prijavitelj i partneri financirati manje od pola milijuna kuna, odnosno manje od 5% ukupnih troškova projekta.

Cilj projekta Susret s rijekom je doprinijeti održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije, povećanje turističke privlačnosti ovih područja te edukacija i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja.

Posjetitelji ovih lokacija će moći iskusiti ljepote prirode i edukativne sadržaje prezentirane putem suvremenih tehnologija i multimedijskih sadržaja.

 

05

Srp