ogulin

Novosti

17

Stu

Sjećanje na Vukovar

  • Članak napisao/la, administrator

Dan sjećanja na Vukovar

Na današnji dan prije 26 godine slomljena je hrabra obrana Vukovara. U bjesomučnoj osveti srbočetnika stradali su mnogi branitelji i civili. Nikada hrvatski narod neće zaboraviti stradanja Vukovara, Škabrnje, Saborskog i žrtava koje su pale za obranu Hrvatske.

U znak sjećanja i pijeteta diljem Hrvatske pale se svijeće za sve duše stradale u Domovinskom ratu, a posebno za duše Vukovara.

Kako bi se mladim generacijama prenijela sjećanja na taj dio povijesti i potreba vječnog pijeteta prema žrtvama, učenici ogulinskih osnovnih i srednjih škola prisustvovali su svetoj misi za sve žrtve Vukovara i Hrvatske, te paljenju svijeća u školama i na Trgu hrvatskih rodoljuba, gdje im se pridružio i gradonačelnik Dalibor Domitrović.

{vsig}galerija203{/vsig}

Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, mladi našega grada žele izgrađivati životni stav kojim se potiču i razvijaju domoljubni osjećaji te nacionalne, kulturološke i humanističke vrijednosti.

Uvijek odani svom narodu i domovini, Ogulinci su odali počast žrtvama na misi u župnoj crkvi Svetoga Križa, paljenjem svijeća duž Ulice Bernardina Frankopana i na Trgu hrvatskih rodoljuba kraj spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Mnogi Ogulinci pridružiti će se 18. studenoga koloni sjećanja u Vukovaru. Da se ne zaboravi.

Karmela Matić 

16

Stu