ogulin

Novosti

13

Stu

Sjećanje na Saborsko

  • Članak napisao/la, administrator

Sjećanje na Saborsko

Odavanje počasti herojskom mjestu Saborskom, započelo je sjećanjem na studeni 1991. godine, na stradanja, patnje i progone koje su proživljavali Saborčani tih dana. Prošlo je 26 godine od kada su srbo četnici izvršili agresiju na Saborsko, prognali stanovništvo i ubili 51 civila.

Sjećanje na žrtve i patnje mještana Saborskog započelo je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća kod spomenika Domovinskog rata u Saborskom.

Vijence su položili: izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović general Mladen Markač, izaslanik predsjednika Vlade, ministar Tomo Medved, izaslanstvo Karlovačke županije predvođeno županom Damirom Jelićem, načelnik Policijske uprave Karlovačke Josip Ćelić, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, kao i izaslanstva gradova i općina iz Karlovačke županije, predstavnici Hrvatske vojske te brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.  

{vsig}galerija201{/vsig}

Nakon polaganja vijenaca svetu misu u crkvi Svetoga Ivana Nepomuka služio je fra Draženko Tomić. Neka dan sjećanja na žrtve Saborskog bude dan molitve i neka sjećanje na protekle nevolje budu izvori snage, da budemo na strani istine i dobra.

Karmela Matić   

 

13

Stu