ogulin

Novosti

29

Lip

Sastanak Stožera civilne zaštite Grada Ogulina

  • Članak napisao/la, urednik

U prostorijama DVD-a Ogulin održan je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Ogulina na čelu sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem i Načelnicom Stožera Ivanom Salopek Šumonja i to nakon što se epidemiološka slika na našem području pogoršala. Potvrđena su 2 slučaja zaraze COVID-19 sa blažom kliničkom slikom.

Uslijed novonastale situacije u Općoj bolnici i bolnici branitelja domovinskog rata Ogulin zabranjene su posjete bolesnicima. Testiranje na COVID-19, osim u Karlovcu, vrši se i u ogulinskoj bolnici svakodnevno u terminu od 7 do 9 sati na temelju uputnice liječnika opće prakse. Osobe koje sumnjaju na zarazu koronavirusom, telefonskim putem se javljaju svome liječniku obiteljske medicine, a izvan radnog vremena u Infektivnu ambulantu ogulinske bolnice.

Grad Ogulin je također izdao obavijest građanima o obaveznom nošenju maski i dezinfekciji ruku prilikom ulaska u zgradu Gradske uprave te će takav naputak proslijediti svojim ustanovama i tvrtkama.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u ime cijelog Stožera CZ Grada Ogulina uputio je apel građanima da se u svojim svakodnevnim obvezama i postupanjima pridržavaju propisanih mjera i odluka te da budu maksimalno odgovorni radi vlastitog zdravlja i zdravlja drugih.

Naredne sjednice Stožera održavat će se online putem video konferencije prema potrebi.

26

Lip