ogulin

Novosti

27

Ruj

Priznanje tvrtki GTM Gavan d.o.o.

  • Članak napisao/la, administrator

Grad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad tvrtki Gavan d.o.o.  Ogulin za postignuća od osobitog značaja za razvoj tvrtke i gospodarstva Grada Ogulina.

Tvrtka GTM Gavan d.o.o. osnovana je još 1975. godine  kao obrt, sa  osnovnom  djelatnosti  iskopa  i prijevoza  pijeska. Upornim radom osnivača Ivana Salopeka koristeći samo jedan stroj, tvrtka  je iz godine u godinu nizala uspjehe povećavajući broj zaposlenih i mehanizaciju, da bi 1998. godine osnovali poduzeće koje i danas uspješno posluje.  

Priznanje tvrtki GTM Gavan d.o.o.

Bavi se eksploatacijom i preradom mineralnih sirovina, proizvodnjom betona, recikliranjem građevnog otpada, niskogradnjom i visokogradnjom  sve vlastitom opremom.

Već 30 godina tradicije i dokazane kvalitete, svrstalo je tvrtku  u red najuspješnijih građevinskih tvrtki u Karlovačkoj županiji koja usprkos krizi podmiruje sve obveze prema državi i svojim djelatnicima.

1991. godine tvrtka je bila angažirana sa strojevima i ljudima na prvoj crti bojišnice, i na taj način sudjelovala u Domovinskom ratu.

Već krajem rata počeli su se nizati prvi veći poslovi:  izgradnja vodovoda  i vodocrpilišta u Saborskom, magistralnog vodovoda u Ogulinu, 1999. godine   kampa Bechtel, autoceste Zagreb -Split. Tvrtka je bila važni čimbenik u izgradnji tunela Mala Kapela, na kojem je postignut rekord iskopa – 900 metara na mjesec.

Sa povećanjem proizvodnje  i prihvaćanjem velikih poslova javila se potreba obnove voznog parka i mehanizacije. Danas tvrtka raspolaže širokim rasponom građevinskih strojeva i opreme  za izvođenje zahtjevnih poslova, što dokazuje i trenutni posao na gradnji vjetroelektrana u Šibeniku za austrijskog investitora.

Danas tvrtka zapošljava 30 djelatnika različitih profila i stručnosti, poneki i sa preko 20 godina neprekidnog staža. U posao je uključena cijela obitelj, tako da opstanak tvrtke garantira druga generacija tj. sinovi osnivača. Sve je to veliki kapital koji čini podlogu za sve ono što GTM Gavan danas znači za gospodarstvo grada Ogulina i šire.

 Grad Ogulin

27

Ruj