ogulin

Novosti

27

Ruj

Priznanje Maji Orlić

  • Članak napisao/la, administrator

Maja OrlićGrad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaračlaki rad Maji Orlić za izuzetne uspjehe u strjeličarstvu i promicanju športa u Gradu Ogulinu, Hrvatskoj i svijetu.

Maja Orlić rođena je 09.05.1997. godine, s odličnim uspjehom pohađa gimnaziju Bernardina Frankopana u Ogulinu. Maja je Hrvatska strjeličarska reprezentativka u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji u složenom luku. Cijela njezina obitelj u potpunosti je posvećena strjeličarstvu: njezin otac Igor je trener, nacionalni sudac i član Upravnog odbora Hrvatskog strjeličarskog saveza, brat Vedran je također vrlo uspješan u međunarodnoj konkurenciji i osvajač brojnih državnih naslova u juniorskoj kategoriji, kao i majka Suzana koja se natječe u seniorskoj kategoriji.

Posljednjih godina osim naslova prvakinje  Hrvatske u kadetskoj i juniorskoj  kategoriji, počela se natjecati na europskim i svjetskim natjecanjima, te postizati svjetski vrijedne rezultate.

Njezini uspjesi nizali su se tijekom 2012. godine. Osvojila je   zlatnu medalju na svjetskom dvoranskom kupu u kategoriji juniorki. Na europskom kupu osvojila je brončanu medalju u mix timu, srerbnu medalju pojedinačno i dvije zlatne medalje ekipno, te brončanu medalju u ukupnom poretku europskog kupa. Na svjetskom field prvenstvu osvojila je srebrnu medalju u kategoriji juniorki.

Maja je u 2012. i nositeljica Europskog kadetskog ekipnog rekorda i osvajačica 2 naslova prvakinje Hrvatske za 2012. godinu u dvije streličarske discipline. U 2012. je postavila 5 novih hrvatskih kadetskih rekorda i 1 juniorski rekord, te ukupno osvojila: 21  zlatnu, 6 srebrnih i 3 brončane medalje, a godinu je završila na 4. mjestu na rang listi u ukupnom Svjetskom poretku u fieldu, u juniorskoj kategoriji.

U ovoj godini ostvarila je niz još sjajnih svjetskih rezultata:  
Tako je na europskom prvenstvu osvojila brončanu medalju i svojim rezultatom srušila svjetski i europski kadetski rekord, te hrvatski seniorski, juniorski i kadetski rekord. Na europskom juniorskom kupu osvojila je 3 zlatne medalje, a na prvenstvu Hrvatske u najtežoj strjeličarskoj disciplini „Field„ osvojila je naslov seniorske prvakinje. Svojim ostvarenim bodovima i plasmanima Maja je dobila rješenje Hrvatskog olimpijskog odbora o kategorizaciji za svrstavanje u „vrhunskog sportaša  II  kategorije“.

Posljednjih godina, više puta, izabrana je za  najbolju mladu sportašicu Grada Ogulina, a sa hrvatskom reprezentacijom u strjeličarstvu ove godine bila je na prijemu kod predsjednika HOO, župana Karlovačke županije i gradonačelnika Grada Ogulina.

Ovo priznanje bit će poticaj za nove i još veće uspjehe mlade športašice Maje Orlić.

Grad Ogulin

27

Ruj