ogulin

Novosti

27

Ruj

Priznanje Tomi Blaškoviću

  • Članak napisao/la, administrator

Grad Ogulin dodjeljuje priznanje Tomi Blaškoviću za 50 godišnji rad u Crkvi, kao primjer duhovnog i vjerskog života, domoljublja i čovjekoljublja jednog naraštaja.
 
U godini vjere kada bi  svi vjernici trebali proći tečaj vjere i ponoviti ono što je prethodilo Uskrsu tj. Isusovoj pobjedi, te shvatiti da žrtva za drugoga  ima najveću vrijednost, htjeli bi da jedan mali čovjek, obični građanin, bude nagrađen za svoj dugogodišnji rad, trud, svoju skromnost. Naš Braco kako ga zovemo, rođen je u Ogulinu 9.03.1939. godine i uvijek je tu: u crkvi, oko crkve. Od 1962. godine pomaže mons. Juri Petroviću, tadašnjem župniku, a 1968. počinje pjevati u crkvenom pjevačkom zboru, jer je već imao iskustvo pjevanja u gradskom pjevačkom zboru. Godine 1970. se ženi u narodnoj nošnji dokazujući svoje domoljublje i običaj svog naroda, koji je u tradiciji njegovao vjeru i u ona teška vremena kad se vjera branila, a svojim obiteljskim i vjerskim životom bio je primjer svima.
 
Naš Braco je čovjek vjere, svojim glasom Bogu daje svoje molitve, a svojim umom i rukama daje djela koja služe čovjeku na ovozemaljskom svijetu. Htjeli bi da ovaj skromni čovjek bude primjer jednog naraštaja čiji nam život može poslužiti kao primjer, kao poticaj za nove naraštaje, jer vjera je najdragocjeniji  dar. Ako volimo Boga, volimo i ljude. Naš Braco je to kroz svoj skromni život pokazao i pokazuje svakodnevno.
 
I kako je papa Franjo u svom prvom obraćanju rekao: „ Sada započinjemo taj put, put bratstva, ljubavi, i međusobnog povjerenja. Molimo uvijek jedni za druge, za čitav svijet da zavlada veliko bratstvo. 
 
Mali čovjek – Veliki čovjek, to je Tomo Blašković.
Grad Ogulin
 

27

Ruj