ogulin

Novosti

27

Ruj

Priznanje Gorgiju Caribrodskom

  • Članak napisao/la, administrator

Gorgije CaribrodskiGrad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad Georgiju Caribrodskom za izuzetan doprinos u odgoju i obrazovanju mnogih naraštaja glazbenika u Gradu Ogulinu i Karlovačkoj županiji.

Rođen  je 07.03.1937. godine u Bugarskoj, u Gradu Caribrodu (danas Dimitrovgrad), gdje je završio klasičnu gimnaziju, dok je glazbenu školu završio je u Beogradu, a Pedagošku akademiju u Zagrebu.

Pedagoški rad započeo je 1964. godine u Ogulinu, posvetivši se odgoju i obrazovanju  mladih kao nastavnik glazbene kulture, te kao nastavnik harmonike, gitare i tambure u Glazbenoj školi  O.Š. „Ivane Brlić Mažuranić“ u Ogulinu.

Njegov rad  vezan je za ostvarenje ideje da se u našem gradu osnuje   glazbena škola. Bilo je to davne 1968./69. školske godine, kada se krenulo sa organiziranim podučavanjem mladih Ogulina u sviranju instrumenata: klavira, harmonike i gitare, zahvaljujući mjesnoj zajednici Prapuće od koje je Glazbena škola Ogulin dobila na korištenje cijelu garnituru tamburaških instrumenata.

 Priznanje Gorgiju Caribrodskom

U tijeku svog četrdesetdevetogodišnjeg pedagoškog rada odgojio je  niz generacija ogulinskih glazbenika, te u svoje slobodno vrijeme pokrenuo mnogobrojne tamburaške sekcije u kulturno umjetničkim društvima ogulinskog kraja i Karlovačke županije. 

Suradnja sa KUD-om „Klek“ traje do današnjih dana. Zapažena je i suradnja s KUD-om „Oštarije“,  KUD-om „Sv. Juraj“ Zagorje Ogulinsko, KUD-om „Tounjčica“ iz Tounja,  KUD-om „Frankopan“ iz Bosiljeva gdje još uvjek aktivno radi, te Udrugom „Krijesnica“ iz Lukovdola i Društvom Naša djeca iz Josipdola.

U svom dosadašenjem radu postizao je brojne uspjehe sudjelujući na brojnim smotrama, festivalima i ljetnim školama. Zajedno s KUD-om Klek na Festivalu mladih u Pazinu tamburaški orkestaru osvaja  1. mjesto. Za svoj rad je dobio i mnoge  zahvalnice, diplome i priznanja. 

 Zahvalnica njegovih učenika iz 2008. godine mu je najdraža, kada su mu upriličili koncert svih njegovih grupa u Restoranu Sabljaci i zahvalili svome profesoru – prijatelju povodom 40 godina nesebičnog rada i zalaganja u glazbenom obrazovanju mladih grada Ogulina.

Drage su mu i diplome Hrvatskog sabora kulture za 15 i 20 godina rada, diploma Hrvatskog tamburaškog saveza, priznanja KUD-a „Klek“ Ogulin,  KUD-a „SV. Juraj“ Zagorje Ogulinsko, te priznanje Općine Josipdol.

A ovim priznanjem odužujemo se gospodinu Caribrodskom za njegov doprinos razvoju glazbene kulture i odgoju glazbenika Grada Ogulina.

Grad Ogulin

 

 

27

Ruj