ogulin

Novosti

03

Lip

Prijam za predstavnike Francuskog veleposlanstva

  • Članak napisao/la, urednik

Gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegovi zamjenici Daniel Vukelja i Siniša Ljubojević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ogulina g. Marinko Herman i v.d. zapovjednik JVP Ogulin Mladen Žilić dana 2. lipnja 2022. godine ugostili su predstavnike Veleposlanstva Republike Francuske: Justine Hamon iz službe unutarnje sigurnosti veleposlanstva, Emmanuel Dagron-Halimi prvi tajnik i savjetnik za tisak Veleposlanstva, a u njihovoj pratnji stigli su i predstavnici francuskih vatrogasaca Louis Alban Bodey i Remy Desbois.

Gradonačelnik je uvaženim gostima predstavio naš grad, osvrnuo se na najvažnije projekte, posebno one financirane sredstvima iz EU fondova o čemu su se gosti posebno interesirali s ciljem pomoći i razvoja buduće suradnje. Razmjenjeni su i prigodni pokloni.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi uslijedio je odlazak u Javnu vatrogasnu postrojbu Ogulin gdje je upriličena primopredaja vatrogasne opreme, donacija za Područnu vatrogasnu zajednicu vrijednosti oko 20.000 eura. Francuski vatrogasci tijekom boravka u našem gradu odradit će i obuku za ogulinske vatrogasce vezanu za doniranu opremu. Primopredaju su uveličale i vrijedne članice Udruge žena Ogulin sa ogulinskom masnicom.

Naš sugrađanin Yves-Zdenko Brozović koji je bio u funkciji prevoditelja i turističkog vodiča predstavio je, u pratnji domaćina, našim gostima kulturne, povijesne i prirodne znamenitosti grada, a ovaj značajan posjet završio je zajedničkim ručkom.

I domaćini i gosti iskazali su zadovoljstvo ovim susretom te nadu i želju za razvojem prijateljskih i poslovnih odnosa.

 

02

Lip