ogulin

Novosti

23

Pro

Potpisan ugovor za uređenje šetnice do Kleka

  • Članak napisao/la, urednik

19.12. je HPD Klek s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao Ugovor za „Uređenje planinarske šetnice Vučići – Klek“ vrijedan 700 tisuća kuna. Uređenje šetnice će u 100%-tnom iznosu biti sufinancirano iz fondova Europske unije. Planina Klek, kolijevka Hrvatskog planinarstva i alpinizma, time će dobiti dodatne sadržaje te planinarima i posjetiteljima pružiti bogatiji doživljaj na planinarskoj stazi Vučići – Klek.

Idejno rješenje Planinarske šetnice Vučići – Klek izradila je tvrtka Kreativni krajobrazi iz Zagreba i arhitekt Hrvoje Marinović, a administrativnu prijavu projekta provela je DOTA, obrt za poslovno savjetovanje. Projektnu dokumentaciju i izradu aplikacije za prijavu projekta financirao je Grad Ogulin, a s idejnim rješenjem staze građani su se mogli upoznati tijekom javnog savjetovanja koje je provedeno od 1. do 28. veljače 2018. godine.

Idejno rješenje odnosi se na uređenje postojeće staze od Vučića do Kleka sa postavljanjem elemenata za sjedenje, informacijskih tabli, smjerokaza, ograda, pješačkih drvenih prijelaza te uređenja odmorišta i vidikovaca. Ovaj dio prirode već dugi niz godina predstavlja planinarsko-rekreacijsku atrakciju, te je time nezamjenjivo mjesto aktivnog odmora, šetnje, edukativnih izleta i sl. Obnova i uređenje planinarske šetnice Vučići-Klek pridonijet će očuvanju prirodnih, ekoloških i kulturnih sustava, edukaciji o održivom gospodarenju i zaštiti šuma, rekreaciji i odmoru planinara i rekreativaca, te samim tim obogatiti turističku ponudu Grada Ogulina.

Prijavitelj projekta je Hrvatsko planinarsko društvo Klek, a Grad Ogulin je partner na projektu. U ime HPD Klek ugovor je potpisao predsjednik Franjo Petrušić u pratnji Zdenka Trninića, tajnika HPD-a Klek i voditelja projekta ispred Grada Ogulina.

20

Pro