ogulin

Novosti

13

Svi

Posjet veleposlanika Republike Kazahstan Ogulinu

  • Članak napisao/la, urednik

Gradonačelnik Dalibor Domitrović sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukeljom primio je u srijedu, 12. svibnja 2021. godine u nastupni posjet veleposlanika Republike Kazahstan NJ.E. g. Tolezhana Barlybayeva koji je u Ogulin došao u pratnji g. Andrije Karafilipovića, narodnog izaslanika – veleposlanika, glavnog tajnika Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva i predsjednika Hrvatsko kazahstanskog društva prijateljstva.

Nakon riječi dobrodošlice i razmjene prigodnih poklona, gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su o razvijanju prijateljskih odnosa i mogućoj budućoj suradnj, posebno na području turizma i gospodarstva.

Na Trgu Hrvatskih rodoljuba zajedno su položili vijence na spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, a potom su se uputili u tvrtku Bjelin d.o.o. gdje su predstavnici tvrtke uz obilazak proizvodnog pogona održali prezentaciju svojih proizvoda.

Na kraju boravka, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin uvaženi gosti održali su predavanje na temu „Hrvatska i Kazahstan“ uz nazočnost ravnatelja i direktora gradskih ustanova i tvrtki.

11

Svi