ogulin

Novosti

01

Ožu

Otvoreno Reciklažno dvorište u Ogulinu

  • Članak napisao/la, urednik

Danas, 01. ožujka 2021. godine otvoreno je reciklažno dvorište i to na samoj lokaciji reciklažnog dvorišta na adresi Dražice 33 u Ogulinu ( pored „Pročistača“). Otvorenju su nazočili gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukeljom, direktorica Stambeno komunalnog gospodarstva Ogulin Sanja Tomić sa suradnicima.

Radno vrijeme reciklažnog dvorišta je ponedjeljak – petak od 08 – 14; subota od 08-13 sati. Otpad mogu predavati samo fizičke osobe, dakle ne mogu firme, obrti, trgovačka društva. Građani koji dovoze otpad moraju imati osobnu iskaznicu ili uplatnicu za odvoz komunalnog otpada.

Otpad se važe jer se određene vrste otpada mogu predati u točno određenim količinama i u točno određenom vremenu, npr. automobilske gume samo po 4 komada 2 puta godišnje, građevinski otpad (šuta) samo do 200 kg i sl. o čemu korisnici mogu dobiti uputu u reciklažnom dvorištu i na broj 047/532-315.

Na mrežnim stranicama Stambeno komunalnog gospodarstva d.o.o. Ogulin nalazi se aplikacija ECO SELECT, koja funkcionira na način da se u traženi pojam ukuca vrsta otpada, a aplikacija u odgovoru ponudi mjesto odlaganja pa tako i odlaganje otpada koje se zbrinjava u reciklažnom dvorištu.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2,4 mil. kuna od čega je 85% sufinancirano iz EU fondova, a 15% iz proračuna Grada Ogulina.

 

 

26

Vel