ogulin

Novosti

18

Ruj

Ogulin proslavio Dan Grada i blagdan Uzvišenja Svetoga Križa

  • Članak napisao/la, administrator

U petak 14. rujna svečano je proslavljen Dan Grada Ogulina i blagdan Uzvišenja Svetoga Križa.
Proslavi su prethodili brojni sportski i kulturni programi koji su trajali od 8. do 15. rujna. A sam Dan Grada započeo je polaganjem vijenaca na Trgu hrvatskih rodoljuba . Vijence su položili u ime grada gradonačelnik Dalibor Domitrović i predsjednik Gradsko vijeća Željko Stipetić sa zamjenicima, u ime predsjednika Sabora i Vlade Republike Hrvatske , izaslanici Tomislav Lipošćak i Ivan Vučić, te mnoge udruge grada Ogulina.


Svečanom procesijom i svetom misom, koju je predvodio u koncelebraciji riječki nadbiskup i metropolita mons. Ivan Devčić, proslavljen je Dan Župe i blagdan Uzvišenja Svetoga Križa.


Svečana sjednica Održana je u Školskoj športskoj dvorani u nazočnosti mnogih uzvanika, na kojoj je gradonačelnik Dalibor Domitrović govorio o mnogim projektima koje Grad Ogulin provodi ili priprema projekte za financiranje iz fondova Europske unije. Skupu su se obratili i nazočni gosti čestitajući Dan Grada.

Kao i svake godine zaslužnim građanima i  institucijama dodjeljuju se priznanja za određene zasluge koje su pridonijele razvoju Grada Ogulina. Za stvaralački rad priznanje su dobili : Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin, Ljiljana Ivković, Kuglački klub Željzničar – branitelj Ogulin, mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin i obitelj Murati, dok je za životno djelo priznanje dobila doktorica Zorka Erdelez Žgela.
Sjednicu je svojom pjesmom uveličalo Hrvatsko pjevačko društvo Klek izvodeći himnu, domoljubnu pjesmu Moja Domovina i Zvone zvona Svetoga Križa, pjesmu predloženu za himnu grada Ogulina.

18

Ruj