ogulin

Novosti

20

Svi

Održana Zelena čistka 2022

  • Članak napisao/la, urednik

Grad Ogulin, koji je prijavio i koordinira akcijom Zelena čistka 2022. koja se u našem gradu održava već godinama i najveća je nacionalna kampanja zaštite okoliša, okupio je nikad veći broj građana, volontera, udruga, ustanova, odgojno-obrazovnih institucija, tvrtki koji su se aktivno uključili u ovu hvalevrijednu akciju i prepoznali je kao priliku da učine nešto važno za svoj okoliš i za grad u kojem žive. Djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina na čelu sa gradonačelnikom Grada Ogulina Daliborom Domitrovićem i zamjenikom Danielom Vukeljom  također su aktivno sudjelovali u čišćenju smeća na ilegalnom odlagalištu otpada i to na području Poduzetničke zone Ogulin.

Kao dan održavanja Zelene čistke odabrana je subota, 14. svibnja s početkom u 9 sati, sa oko 200-tinjak sudionika, a prikupljene su veće količine mješanog komunalnog otpada na raznim lokacijama na širem području grada.

Iako je Grad Ogulin uložio znatna sredstva na području sustava gospodarenja otpada izgradnjom i otvorenjem reciklažnog dvorišta i sortirnice koja bi također uskoro trebala otvoriti svoja vrata te podjelom spremnika za odvojeno prikupljanje otpada građanima Ogulina, još uvijek nažalost postoje nesavjesni pojedinci koji otpad odbacuju u prirodi gdje se pored onečišćenja okoliša stvaraju i veliki troškovi zbrinjavanja takvog otpada.

Nakon odrađene radne akcije članovi Lovačkog društva Klek pripremili su kotlić za sve dionike.

Rok za dostavu izvješća o provedenoj akciji bio je do 20.svibnja, a u nastavku donosimo pregled dostavljenih fotografija.

Hvala svima!

18

Svi