ogulin

Novosti

29

Lip

Održana završna konferencija projekta „Ulaganje u postrojenje za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada (sortirnica) grada Ogulina“

  • Članak napisao/la, urednik

Dana 28. lipnja 2022. godine na adresi Dražice 35. u Ogulinu, na samoj lokaciji novoizgrađenog objekta sortirnice, održana je završna konferencija projekta „Ulaganje u postrojenje za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada (sortirnica) grada Ogulina“ čime je obilježen završetak radova na izgradnji i opremanju sortirnice.
Završnoj konferenciji nazočili su gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović koji je iskazao zadovoljstvo realizacijom ovog projekta koji će znatno doprinjeti unapređenju sustava gospodarenja otpadom, djelatnici Gradske uprave- Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje, predstavnici tvrtke Tehnix d.o.o. koja je opremila sortirnicu i tvrtke Montel d.o.o. koji su izgradili postrojenje, direktorica SKG-a Ogulin Sanja Tomić, načelnik općine Saborsko Marko Bićanić, predstavnici grada Otočca i općine Brinje koji će zajedno sa općinom Josipdol, Tounj i Plaški koristiti sortirnicu.
Za vidljivost projekta bila je zadužena tvrtka Karika iz Siska. Ukupna vrijednost projekta je 14.890.238,46 mil. kuna, od čega 12.474.651,28 milijuna kuna čine bespovratna sredstva iz EU fondova, a to je 85% od ukupne vrijednosti projekta. Projektirani kapacitet postrojenja iznosi 8.000 t godišnje, a planirana dnevna količina sortiranog otpada iznosi cca 35 t. Postrojenje za sortiranje obuhvaća površinu od oko 3.557 m2.

 

 

 

28

Lip