ogulin

Novosti

14

Srp

Održana Večer mažoret plesa 2016.

  • Članak napisao/la, administrator

Ovaj svečani program plesnih i mažoret skupina započeo je malim mimohodom svih sudionika Ulicom Bernardina Frankopana, predvođenim Puhačkim orkestrom DVD-a Ogulin, koji je svojim nastupom ujedno i otvorio program na ljetnoj pozornici u Frankopanskom kaštelu.

Održana Večer mažoret plesa 2016.

Voditeljica programa bila je Marija Bacanović, izvrsna mlada osnovnoškolka i bivša mažoretkinja koja je jednostavnim i simpatičnim najavama pripomogla da čitava večer proteče skladno i da publika dobije najvažnije informacije o svim sudionicama i njihovim točkama.

A točaka je bilo ukupno 16, počevši od nastupa male škola mažoret plesa, najmlađeg sastava Ogulinskih mažoretkinja kojeg čine djevojčice od 4 do 7 godina starosti. Nakon njih na sceni su se izmjenjivali mažoret timovi Gospićkih mažoretkinja i Mažoretkinje Gačanke iz Otočca, te svi timovi Ogulinskih mažoretkinja.

{vsig}galerija142{/vsig}

Posebne gošće večeri bile su članice plesne skupine “Lost In Wonderland” koja djeluje u sklopu Češke besede Rijeka, te naša Ogulinka Ana Stipetić koja je publici predstavila vatrenu točku u žonglerskoj disciplini poi. Poi je spoj plesa, vatre i borilačke vještine popraćen nizom figura i pokreta, a ogulinska je publika ovaj atraktivan nastup, kao i sve ostale točke, nagradila gromoglasnim pljeskom.

Zadovoljstvo nam je istaknuti kako je program Večeri mažoret plesa popratilo više od 300 Ogulinaca, a posebni uzvanici u publici bili su gradonačelnik grada Ogulina, g. Jure Turković, koji je pozdravio sve prisutne, pohvalio sve timove mažoretkinja na uspješnom radu i velikom zalaganju, te je čestitao Društvu Naša djeca Ogulin 30. godišnjicu neprekidnog rada i djelovanja. Programu je nazočila i predsjednica Mažoret saveza Hrvatske, Elizabeta Mikelj, koja je priznala da svake godine rado dođe u
Ogulin na Večer mažoret plesa i kako se nada da će uskoro naš grad biti domaćin državnom susretu mažoretkinja.

Održana Večer mažoret plesa 2016.

A da čitava večer protekne glatko pobrinula se i predsjednica Društva Naša djeca Ogulin, gđa. Ljiljana Kaurić, koja je zahvalila svim sudionicima i posjetiteljima, te se u kratkom govoru prisjetila osnivača udruge, pokojnog Stanka Mazora, te iskoristila ovu prigodu da uruči priznanje Lari Tonković, koja je u Ogulinskim mažoretkinjama aktivna već punih 15 godina. Također, priznanja za vrijedan rad su uručena trenericama Davorki Tonković, Antoneli Francetić, Lari Tonković, Antoneli Kirasić, Mariji Ceranić i Lauri Vučić.

Održana Večer mažoret plesa 2016.

Ovim koncertom završena je ovogodišnja sezona mažoretkinja tako da djevojke mogu krenuti na zasluženi odmor jer za novu sezonu već se pripremaju novi nastupi i putovanja, počevši od Špancirfesta, upisa i audicija, seminara za trenere, Međunarodnog kupa mažoretkinja kao i gostovanje sa nastupom u Rimu ili Barceloni.

Ana Krznarić

06

Srp