ogulin

Novosti

31

Lis

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

  • Članak napisao/la, administrator

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

U Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice održana je 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Na dnevnom redu bila je 21 točka. Sjednica je započela kao i obično Aktualnim satom koji je trajao sat i pol, a pitanja je postavilo 13 vijećnika sa različitim temama.

Neka pitanja odnosila su se na protekle elementarne nepogode i štete koje su građani pretrpjeli. Vijećnike je zanimalo da li će Grad, Županija ili Vlada osigurati sredstva za ublažavanje štete građana. Pažnju vijećnika privukla je i nova sistematizacija radnih mjesta i materijalna prava zaposlenika u Gradskoj upravi, njena izrada i vanjski suradnik koji je radio tu sistematizaciju, tj. koliko je koštala. Vijećnike je zanimala i investicija tvrtke Bjelin u Poduzetničkoj zoni kao i projekt Retencije Ogulin i uz nju projekt čišćenja Đulinog ponora, koji je predstavljen u Ogulinu uz podršku Hrvatskih voda.

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Glavna tema sjednice bio je rebalans proračuna za 2017. godinu. Usklađivanje prihoda i rashoda na kraju godine. Zakonske promjene i loše planiran proračun doveli su do velikih izmjena unutar stavki proračuna. Tako je na prihodovnoj strani nedostajalo preko 3 milijuna kuna što je dovelo do velike štednje opće potrošnje kao što je financiranje kulture, športa, socijale, gradskih tvrtki i gradskih ustanova, te plaće i materijalna prava zaposlenika. Tako su uz izmjene proračuna izmijenjeni i programi koje prate proračun kao što je program potpore poduzetnicima, poljoprivredi i dr. Donesena je i odluka o smanjenju plaće gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika i koeficijenti za obračun plaća zaposlenika u Gradskoj upravi. Da bi se taj manjak sredstava u proračunu namirio Gradsko vijeće donijelo je odluku o povećanju boda za izračun komunalne naknade. Tako će građani plaćati komunalnu naknadu veću za 30 %.

Za potrebe investitora u Poduzetničkoj zoni Grad je pristupio izmjeni urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone, a prihvaćena je i ponuda tvrtke Otočki vrtovi za osnivanje prava građenja u Zoni. Na kraju je prihvaćeno Izvješće o rezultatima poslovanja poduzetnika s područja Grada Ogulina u 2016. godini, bez rasprave. Sjednica je započela u 11,00, a završila u 18.00 sati.

 

Karmela Matić

 

 

26

Lis