ogulin

Novosti

26

Lis

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

  • Članak napisao/la, administrator

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Povodom 25. listopada Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u organizaciji Gradskog društva Crvenoga križa Ogulin, priređen je prijem u Konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, uz prigodni program Vokalnog ansambla KUD-a Klek. 

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi
Na prijemu su bili dobrovoljni darivatelji koji su krv darovali 10, 20, 30, 40, 50, 75, 100 i više od 100 puta, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, načelnik Općine Josipdol Zlatko Mihaljević, načelnik Općine Plaški Pero Damjanović i predstavnica Općine Tounj. Na taj način zahvalilo se svim darivateljima na njihovoj humanosti i plemenitosti, bez obzira na broj davanja koji su svojim darivanjem spasili nečiji život, te podsjetilo javnost koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života. 

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Zahvalnicama i skromnim poklonima Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenoga križa Ogulin i Grad Ogulin žele odati priznanje onima koji imaju fizičke snage i svijesti da čovjek čovjeku mora pomagati, te dati poticaj da ne posustanu, nego da i dalje čine dobra djela. Prikupljanje krvi u Hrvatskoj temelji se na načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, besplatnosti i solidarnosti. Akcije davanja krvi i brigu o njenoj sigurnosti zajednički provode Hrvatski Crveni križ i Transfuzijska služba Hrvatske. Na području Grada Ogulina i susjednih općina ima 392 aktivna darivatelja krvi koji su u prošloj godini darovali 922 doze krvi.

Karmela Matić 

 

26

Lis