ogulin

Novosti

17

Lis

Održan 9. festival ogulinskog zelja

  • Članak napisao/la, urednik

U subotu, 15. listopada 2022. godine na Gradskoj tržnici Ogulin održan je 9. festival ogulinskog zelja u organizaciji Grada Ogulina, Turističke zajednice Grada Ogulina, Udruge prerađivača i proizvođača ogulinskog kiselog kupusa, Udruge žena Ogulin, Stambenog i komunalnog gospodarstva Ogulin, Pučkog otvorenog učilišta Ogulin i LAG-a Frankopan.

Nakon otvorenja festivala, o kojem su govorili i sve nazočne pozdravili u ime Udruge žena tajnica Mihaela Stipetić, predsjednik Udruge proizvođača ogulinskog zelja Marinko Sabljak i gradonačelnik Dalibor Domitrović, uslijedile su radionice DND-a Ogulin i radionica motanja sarme u organizaciji Udruge žena Ogulin. Skupina Pilići KUD-a Klek imala je svoj nastup, a Klub za mlade izrađivao je teglice od zelja. Festival zelja posjetila je i županica Martina Furdek Hajdin.

Uslijedila je panel rasprava Obilježavanje Dana ruralnih žena također u organizaciji Udruge žena Ogulin i predavanje na temu Uloga društvenog poduzetništva u zapošljavanju mladih i žena starijih od 55 godina u ruralnom području. Od 15 do 18 sati održana je Bajka od buče – radionica i prezentacija kreativnih i kulinarskih proizvoda od buče i vesela tombola za najmlađe kao i “Zajedno u bojama” – LD Frankopana.

17

Lis