ogulin

Novosti

17

Lis

Održan Savjet za branitelje u proširenom sastavu

  • Članak napisao/la, urednik

Na poziv gradonačelnika Dalibora Domitrovića, u petak 14. listopada 2022. godine, u Velikoj dvorani Gradske uprave održana je 5. sjednica Savjeta za branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata. Savjet je koordinacijsko i savjetodavno tijelo koje radi na razvoju suradnje gradonačelnika i udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje administrativno pripadaju Gradu Ogulinu, a čiji su predstavnici nazočili ovoj sjednici kao i predstavnici udruga sa područja susjednih nam općina Josipdol, Tounj i Saborsko.

Na dnevnom redu su bile dvije točke i to proslava 31. obljetnice osnutka 143. brigade Hrvatske vojske koja će biti upriličena  13. studenog 2022. godine. Predsjednik udruge Milan Poljak upoznao je sve prisutne s programom proslave koja će uključivati svetu misu u Župnoj crkvi svetog Križa s početkom u 10 sati. Nakon toga će uslijediti polaganje vijenaca na Trgu hrvatskih rodoljuba. Svečana sjednica će se održati u Zavičajnom muzeju Ogulin, a zajedničko druženje u Hotelu Frankopan.

Pod drugom točkom gradonačelnik je izvjestio o postavljanju biste pok. generala Petra Stipetića u Ogulinu, na Trgu koji nosi njegovo ime. Inicijativa za izradu i postavljanje biste proizišla je iz komunikacije, želje i suradnje osobnih prijatelja pokojnog generala i gradonačelnika kako bi se i kroz postavljanje biste našem generalu odala zaslužena počast i priznanje. Cilj je da bista bude postavljena u idućoj 2023. godini.

Svi prisutni pozdravili su i izrazili zadovoljstvo današnjim zajedničkim okupljanjem na sjednici Savjeta te podržali i pozdravili obje točke dnevnog reda.

05

Lis