ogulin

Novosti

14

Ožu

Obilježena 6. obljetnice smrti stožernog generala Petra Stipetića

  • Članak napisao/la, admin

Povodom šeste godišnjice smrti pokojnog stožernog generala Petra Stipetića predsjednik Gradskog vijeća Grada Ogulina Marinko Herman u ime Grada Ogulina sa prijateljima pok. generala i inicijatorima postavljanja biste Miroslavom Vidovićem i Nevenom Saksom, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pojedinim gradskim i županijskim vijećnicima položili su cvijeće i zapalili svijeće kod biste generala na Trgu koji također nosi njegovo ime.

Svi prisutni, odavanjem počasti, prisjetili su se našeg sugrađanina, generala, velikog čovjeka i zapovjednika koji je dao neizmjeran doprinos u obrani naše Domovine i ostavio neizbrisiv trag u našem gradu.

Spomen-bista stožernog generala Petra Stipetića svečano je otkrivena prošle, 2023. godine. Bistu su podigli Grad Ogulin na čelu sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem i prijatelji pokojnog generala predvođeni Miroslavom Vidovićem, njegovim pobočnikom i bliskim suradnikom, Slobodanom Čimburom i Nevenom Saksom. Bistu je izradio akademski kipar Slaven Miličević, a svečano ju je otkrila gospođa Vesna Stipetić, kćer pokojnog stožernog generala. Događaj je svojim dolaskom i govorom uveličao i predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović.

08

Ožu