ogulin

Novosti

31

Lis

Obilježen blagdan Svih svetih

  • Članak napisao/la, urednik

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, delegacija Grada Ogulina na čelu sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem i zamjenikom gradonačelnika Danielom Vukeljom zajedno sa predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja grada Ogulina, članovima Gradskog vijeća, županijskim vijećnicima, ravnateljima i direktorima gradskih ustanova i tvrtki, predstavnicima policije i vatrogasaca položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika na Trgu hrvatskih rodoljuba. Kao i svake godine, zapaljene su svijeće i položeni vijenci i na grobljima Sveti Petar, Ogulinski Hreljin, Sveti Jakov i na groblju u Zagorju Ogulinskom.

Blagoslov i molitvu je predvodio ogulinski župnik vlč. Nikola Prša, a u Ogulinskom Zagorju vlč. Mario Vazgeč. U obilježavanju je sudjelovala i Frankopanska garda i trubač Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin.

Ovih dana brojni građani obilazit će groblja i posjetiti posljednja počivališta svojih najmilijih i u znak sjećanja na umrle u tišini i molitvi zapaliti svijeću i položiti cvijeće.

25

Lis