ogulin

Novosti

25

Lis

Desk Kreativne Europe

  • Članak napisao/la, urednik

Kako prijaviti projekt na natječaje programa Kreativna Europa – Kultura?

Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija u suradnji s Gradom Ogulinom i Pučkim otvorenim učilištem Ogulin organizira predstavljanje programa Unije Kreativna Europa pod nazivom Kako prijaviti projekt na natječaje programa Kreativna Europa – Kultura?, a koje će se održati u petak 4. studenog 2022. godine od 10 do 12 sati u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Ogulin (Trg Petra Stipetića 1).
Predstavljanje će obuhvatiti upoznavanje s mogućnostima koje Program nudi, kao i aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru Kreativne Europe s naglaskom na natječaj za Europske projekte suradnje čije otvaranje je najavljeno za studeni 2022. godine. Bit će to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, kako bi prisutni mogli bolje razumjeti za kakve kulturne projekte je moguće dobiti potporu na europskoj razini. Također, bit će predstavljen centralni portal Unije za prijavu projekata na programe Unije – Funding and tender opportunities portala (FTOP), u okviru kojeg će biti predstavljena natječajna dokumentacija.

Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim udrugama, institucijama, organizacijama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje su aktivne u kulturnim i kreativnim sektorima te su otvorene za europske suradnje.

Za sudjelovanje potrebno je ispuniti online PRIJAVU
___________________________________________________________________________________

PROGRAM
9:45 – 10:00 Registracija & kava
10:00 – 10:05 Pozdravni govor gradonačelnika
10:05 – 10:50 Program Kreativna Europa – mogućnosti i aktualne informacije
10:50 – 11:20 Primjeri prakse
11:20 – 11:45 FTOP – Fundings and tender opportunities portal
11:45 Q&A

Kreativna Europa – Kultura
Program je započeo 2014. godine kada su se dotadašnji samostalni programi Kultura i MEDIA, spojili u zajednički program pod nazivom Kreativna Europa. U programskom razdoblju 2021. – 2027. program Kreativna Europa dijeli se na tri potprograma: MEDIA, Kultura i međusektorski, a nadovezuje se na nasljeđe koje proizlazi iz prijašnjeg razdoblja te nastavlja poticati kulturne organizacije i institucije da steknu i razviju širu publiku, da se bave trenutnim društvenim pitanjima i podržavaju mlade umjetnike u nastajanju. Potprogram Kultura namijenjen je svim kulturnim i kreativnim sektorima u Europi, osim audiovizualnog (MEDIA potprogram) čiji je glavi cilj unaprijediti umjetničku i kulturnu suradnju na europskoj razini; poduprijeti stvaranje europskih djela; ojačati gospodarsku, socijalnu i vanjsku dimenziju europskih kulturnih i kreativnih sektora; pospješiti inovacije i mobilnost.

24

Lis