ogulin

Novosti

13

Vel

Obavijest građanima- Uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji

  • Članak napisao/la, urednik

Zakon o zaštiti životinja još je 2017. godine propisao da svi uzgajivači, bez obzira na broj ženki, moraju registrirati uzgoje kućnih ljubimaca pri Ministarstvu poljoprivrede. Pravilnik o uvjetima koje moraju ispunjavati uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji koji je donesen u srpnju prošle godine propisuje kako se prodajom smatra ne samo komercijalna prodaja nego i bilo koji drugi oblik prijenosa vlasništva kućnog ljubimca uključujući poklanjanje bez komercijalnog učinka. Svi uzgajivači, neovisno o tome prodaju li ili daruju životinje, moraju postupati sukladno navedenom Pravilniku.

Neregistrirani uzgoji kućnih ljubimaca, prvenstveno pasa i mačaka, predstavljaju veliki problem jedinicama lokalne samouprave, pa tako i Gradu Ogulinu, zato što pridonose povećanju problema neželjenih životinja i težem zbrinjavanju napuštenih od strane neodgovornih skrbnika i uzgajivača.

Za sve one koji još nisu upoznati sa donesenim Pravilnikom u nastavku navodimo poveznicu gdje se nalaze sve potrebne informacije

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2022_07_76_1121.html

10

Vel