ogulin

Novosti

16

Lis

Nastavak rekonstrukcije Hačko – Bolnička još ove godine

  • Članak napisao/la, administrator

Vezano za upite građana o statusu projekta rekonstrukcije prometnice „Hačko – Bolnička“ u nastavku je informacija za javnost.Izvođenje radova na produžetku ulice P. Preradovića između B. Frankopana i Bolničke ulice u Ogulinu se izvodi u fazama, sukladno financijskim mogućnostima Grada Ogulina.

Prva faza vrijedna 70 tisuća kuna, kojom je aktivirana građevinska dozvola, a odnosi se na uređenje ulaza u naselje Struga kod tzv. „Hačka“, dovršena je 2017. godine. Radove je izvodila tvrtka “GTM-GAVAN” d.o.o.
Druga faza radova vrijedna 1,3 milijuna kuna, a koja se odnosi na izgradnju armiranobetonskih zidova i ugradnju pocinčanih cijevnih propusta, dovršena je prije oko mjesec dana.


Nakon što su rebalansom proračuna Grada Ogulina osigurana financijska sredstva raspisan je natječaj za treću fazu radova koja se odnosi na dovršetak nasipa prometnice i radove na kolničkoj konstrukciji. Na natječaju je, isto kao za prvu i za drugu fazu radova, najpovoljniji ponuđač bila tvrtka “GTM-GAVAN” d.o.o. Vrijednost ove faze, prema dostavljenoj ponudi, iznosi 1,9 milijuna kuna. Ugovor za izvedbu radova će biti potpisan 16. listopada, nakon što istekne rok za žalbu na postupak javne nabave. Planirani početak izvedbe radova je 18. listopada, a rok za dovršetak radova je 120 kalendarskih dana.

Stručni nadzor nad sve tri faze je tvrtka “Planum” d.o.o. iz Karlovca.

15

Lis