ogulin

Novosti

22

Kol

Mažoretkinje DND-a Ogulin na prijemu kod gradonačelnika povodom turneje po Sjevernoj Makedoniji

  • Članak napisao/la, urednik

Mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin bile su gosti gradonačelnika Grada Dalibora Domitrovića na prijemu održanom u Gradskoj vijećnici.
Prijem je organiziran po povratku s turneje u Sjevernoj Mekedoniji kojom prilikom su mažoretkinje sudjelovale na Međunarodnom folklornom festivalu pod nazivom “Kostoski International Festivals” u Ohridu od 12. do 16. kolovoza ove godine.


Gradonačelnik je zahvalio mažoretkinjama što su pokazale veliki entuzijazam i želju da uz puno rada i truda promoviraju svoj grad.
Festival je započeo 13. kolovoza mimohodom središnjim ulicama Ohrida, a nastavljen na pozornici u blizini Ohridskog jezera. Ogulinske mažoretkinje kadetskog i juniorskog sastava predstavile su se mnogobrojnoj publici i turistima sa četiri plesne koreografije sa štapom i pomponima te su bile nagrađene velikim pljeskom i ovacijama.
Uz naše mažoretkinje festivalu su nazočile i mažoretkinje otoka Krka i Daruvarske mažoretkinje te folklorne skupine iz Rumunjske i Hrvatske sa puhačkim orkestrima.

Osim službenog nastupa mažoretkinje su imale slobodnog vremena i za obilazak prirodnih ljepota Ohrida tako da su u organizaciji domaćina Gjoke Kostoskog obišle najznačajnije povijesne i kulturne znamenitosti grada. Nije izostalo ni nezaobilazno šopingiranje kao ni krstarenje brodom i kupanje u samom Ohridskom jezeru.


Prepune lijepih dojmova i utisaka mažoretkinje po povratku kući nastavljaju s redovnim treninzima, a u planu im je gostovanje na smotrama u Bakru i Rovinju te pripreme za tradicionalnu manifestaciju Večer mažoret plesa.

Mažoretkinje se zahvaljuju svojim sponzorima na pomoći u organizaciji puta: Gradu Ogulinu, Turističkoj zajednici Grada Ogulina, tvrtkama 047 d.o.o. iz Ogulin, Ka-3 d.o.o. iz Karlovca, ljekarni Pablo Ogulin kao i roditeljima mažoretkinja.

Ljiljana Kaurić, predsjednica DND-a Ogulin

08

Kol