ogulin

Novosti

06

Svi

Hrvatska gorska služba spašavanja

  • Članak napisao/la, administrator

GSS stanica ogulin – 091 721 0003

Hrvatska gorska služba spašavanja Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je dragovoljna služba spašavanja javnog karaktera, čiji su osnovni zadaci: spašavanje i pružanje prve pomoći unesrećenima na nepristupačnom području udaljenom od prometnica, prvenstveno u planinama i spelološkim objektima, zatim sprečavanje nesreća u planinama, te spašavanje i pružanje prve pomoći u slučajevima kod kojih pri spašavnju treba primjeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti tehničku opremu za spašavnje u planinama i speleološkim objektima. Osim toga još joj je zadatak, da štiti planinsku floru i faunu, prirodne rijetkosti, planinske kao i ostale javne objekte u planinama. Više o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja pogledajte na web stranici www.gss.hr

Jedna od vježbi
Jedna od vježbi iznad Đulinog ponora

 

Stanica Hrvatske gorske službe spašavanja u Ogulinu, osnovana je 1964. godine. Danas broji oko 30-tak članova. Neki od prioriteta naše stanice su da redovito osigurava pustolovne utrke, odrađuje dežurstvo na skijalištu HOC Bjelolasice, NP Paklenica, prisustvuje u akcijama spašavanja ljudskih života itd.
 

pružanje pomoći
Pružanje pomoći

Danas je stanica Ogulin registrirana u sklopu civilne zaštite kao specijalizirana postrojba za spašavanje u nepristupačnim predjelima.
 

Transport unesrećenog
Transport unesrećenog do vozila hitne pomoći

Svi članovi GSS-a Ogulin su volonteri, iskusni alpinisti, speleolozi i skijaši koji za akcije spašavanja i sve svoje vježbe ne dobivaju nikakvu novčanu naknadu.

GSS stanica ogulin – 091 721 0003

06

Svi