ogulin

Novosti

08

Stu

Državni tajnik Ministarstva pravosuđa na sastanku s gradonačelnikom

  • Članak napisao/la, administrator

Gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović i zamjenica Ivana Salopek Šumonja prisustvovali su radnom sastanku koji je održan 07.11.2018. godine u prostorijama Općinskog suda u Karlovcu, Stalna služba u Ogulinu.

Sastanak je sazvao državni tajnik u ministarstvu pravosuđa dr.sc. Kristiana Turkalja koji je sudionike sastanka upoznao s aktualnostima u pravosuđu i organizacijom rada sudova sukladno novom Zakonu o područjima i sjedištima sudova i Zakonu o sudovima koji stupaju na snagu 01.01.2019. godine.

Sastanku su osim gradskih čelnika prisustvovali i voditelj sektora pravosudne infrastrukture u ministarstvu pravosuđa Danijel Žutić, predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević, sutkinja suda u Ogulinu Marijanka Cindrić Županić i Boris Grgurić, odvjetnik iz Ogulina.

Državni tajnik je izvijestio nazočne kako je u planu daljnji ostanak Stalne službe suda u Ogulinu, čime se građanima osigurava pravo na pristup sudu u njihovom gradu te se izbjegavaju troškovi povezani s odlaskom na sud izvan Ogulina kako za stranke tako i za ostale sudionike u sudskim postupcima (suce, službenike, svjedoke, vještake, punomoćnike i dr).

Gradonačelnik Dalibor Domitrović izrazio je zadovoljstvo održanim radnim sastankom kao i zaključcima i planiranim aktivnostima vezanima za ostanak suda u Ogulinu.

07

Stu