ogulin

Novosti

31

Lis

Blagdan Svih Svetih i Dušni dan 2017.

  • Članak napisao/la, administrator

Blagdan Svih Svetih i Dušni dan

Na katolički blagdana Svih svetih, sjećanja na sve svece, kršćanske mučenike i Dušni dan- spomendan na sve vjerne mrtve, sjećamo se svih mrtvih, ali se podsjećamo i na vlastitu smrtnost i prolaznost i na to da nam svjetiljka života ne gori vječno, da se jednom propušteno ne da više nadoknaditii da se u životu moramo pobrinuti za „ulje dobrih djela“. 

Tih dana na grobove svojih bližnjih donosimo cvijeće i palimo svijeće za spokoj njihovih duša i da ih nikad ne zaboravimo, osobito naše poginule branitelje koji su svojom žrtvom zaslužili svetost.

{vsig}galerija198{/vsig}

U tom duhu izaslanstvo Grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem na Trgu hrvatskih rodoljuba i na grobljima Sv. Jakov, Zagorje Ogulinsko, Sv. Petar i Hreljin Ogulinski zapalilo je svijeće i položilo vijence i time odalo počast svim poginulim i umrlim Ogulincima. U izaslanstvu Grada Ogulina, na odavanju počasti svim mrtvima bile su nazočni: Vijećnici Gradskog vijeća Grada Ogulina, zamjenici gradonačelnika, udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka, policije, te predstavnici javnih poduzeća i ustanova Grada Ogulina. Molitve za duše svih umrlih predvodili su župnik župe Sv. Križa Josip Štefančić i dr. Željko Blagus dekan ogulinski i župnik župe Svetoga Jurja Zagorje.

 

Karmela Matić

 

31

Lis