ogulin

Novosti

12

Lis

Bespilotna letjelica nad Ogulinom

  • Članak napisao/la, administrator

Obavještavamo građane Ogulina da će se narednih 15 dana vršiti snimanje iz zraka u svrhu evidentiranja stanja izgrađenosti građevina te u svrhu dopunjavanja i ažuriranja GIS baze podataka za područje Grada Ogulina. Iz tog razloga će u ovom razdoblju ogulinskim nebom krstariti bespilotna letjelica, što građane ne treba uznemiravati jer je izvođačima za to od Grada Ogulina izdana suglasnost, a obaviještena je i PP Ogulin.

Snimanje kreće od naselja Vitunj, pa Hreljin Ogulinski, Turkovići, Puškarići, Sveti Petar i nakon toga centar grada i ostatak Ogulina, a radove izvodi tvrtka Prehnit d.o.o. iz Zagreba.

Osim u svrhu evidentiranja izgrađenosti, snimka stanja koristi će se i za izradu i ažuriranje katastra infrastrukture javne rasvjete te ostalih baza i evidencija, a u svrhu unaprjeđenja sustava upravljanja gradskim prostorom i infrastrukturom. Točna snimka svih postojećih stupova i rasvjetnih tijela javne rasvjete će biti podloga za energetsku obnovu javne rasvjete koja će se provoditi u idućoj godini.

11

Lis