ogulin

Novosti

11

Lis

Članovi ŠRD Ogulin sudjelovali na međunarodnom natjecanju u Italiji

  • Članak napisao/la, administrator

U mjestu Trentino u Italiji od 17. do 23. rujna održano je Svjetsko prvenstvo u ribolovu umjetnom muhom. Na ovom prestižnom natjecanju nastupila je i reprezentacija Hrvatske u čijem sastavu su sudjelovali ribiči ŠRD Ogulin i to Marko Puškarić kao kapetan reprezentacije te Miroslav Katičić i Oliver Šimić kao članovi. Osim njih u ekipi su sudjelovali Joško Šuća i Jure Šuća, članovi ŠRD Cetina iz Sinja. U posljednji trenutak od nastupa je zbog teške bolesti u obitelji morao odustati Marinko Puškarić, član ŠRD „Ogulin“.

Nastup na prvenstvu je odrađen korektno. međutim krajnji rezultati niti ekipno niti pojedinačno nažalost nisu bili dobri što je posljedica neredovitosti nastupa na velikim međunarodnim natjecanjima te nedostatka sredstava i sponzora za kvalitetne pripreme i nabavu opreme i pribora.

U ekipnom poretku reprezentacija je zauzela 24. mjesto od 28 timova, a u pojedinačnoj konkurenciji naši natjecatelji su plasirani od 77. mjesta na niže od ukupno 148 natjecatelja. Naši predstavnici dali su sve od sebe i časno predstavljali HŠRS i svoju zemlju, međutim nedostatak iskustva (trojica članova reprezentacije su debitanti na velikim natjecanjima) i sportske sreće za posljedicu su imali ovakve rezultatima. Ipak, nastup je obilježen izuzetno pozitivnim ozračjem, suradnjom i zajedništvom članova tima koji su dijelili iskustva i opremu. Naši ribiči su od iskusnijih i boljih reprezentacija imali prilike usvojiti nove tehnike i trendove tako da možemo očekivati da će u budućnosti na ostvarivati bolje rezultate.

Naši reprezentativci su ovu priliku iskoristili kako bi promovirali hrvatske ribolovne vode kod ostalih sudionika prvenstva. Primijećen je velik interes za fly fishing (mušičarenje) u Hrvatskoj u vrijeme ljetnih godišnjih odmora kada mnogi od njih s obiteljima ljetuju na Jadranu i planiraju dolazak na način da im obitelj provodi odmor na obali dok oni dio vremena obilaze naše rijeke i jezera i uživaju u ribolovu.

Za Ogulin je ovo dobra prilika da se nametne kao primamljiva mušičarska destinacija jer je geografski smješten između svjetski poznatih rijeka; Gacke na kojoj se lovi pastrva i Kupe i Kupice na kojima je ciljana riba lipljen. Obzirom da su ogulinske vode poznate i po pastrvi i po lipljenu to otvara mogućnost da se privuku ljubitelji ribolova na obje ove vrste na istom mjestu, na ogulinskim rijekama.

Članovi ŠRD Ogulin se zahvaljuju svim sponzorima i donatorima bez kojih njihov nastup ne bi bio moguć, a koji su prepoznali priliku za promociju grada Ogulina i republike Hrvatske, te potencijal mušičarenja kao sporta u razvoju turizma i humano ekološkog odnosa prema planinskim rijekama i životu u njima.

Sponzori reprezentacije bili su tvrtka „Semmelrock Stein+Design“, Zajednica sportova grada Ogulina, tvrtka „Mivit pekara“, ŠRD „Gubavica“ Omiš, grad Trilj, tvrtka „Vodovod“ Sinj, proizvođač ribolovne opreme „Dohiku“ iz Slovačke.

Kapetan reprezentacije
Marko Puškarić

05

Lis