ogulin

Novosti

22

Srp

5. sjednica Gradskog vijeća brza i učinkovita

  • Članak napisao/la, urednik

Pod predsjedanjem Marinka Hermana održana je 5. sjednica Gradskog vijeća u petak 19. srpnja 2019. u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice.
Na dnevnom redu bilo je 27 točaka uglavnom izvješća o realizaciji programa u 2018. godini.
Na aktualcu 12 vijećnika je postavilo ukupno 18 pitanja gradonačelniku Daliboru Domitroviću, na koje je odmah dao odgovore.

Vijećnici su postavljali pitanja vezano za stanje gradske imovine, stanove, poslovne prostore i zemlju, o nepravilnostima upisa djece u Dječji vrtić Bistrac, izgradnji novoga vrtića u Poredicama, o izgradnji novoga mini rotora kod Svetoga Roka, košnju trave u gradu i održavanju groblja, o štetama od tuče i radu Agencije za plaćanje u poljoprivredi, obnovi mosta na Vražjem prelazu , o rekonstrukciji ulice Augusta Šenoe, novoj web stranici Grada Ogulina, stipendijama , sistematizaciji radnih mjesta u gradskoj upravi i mjestu privremenih pročelnika, trošak azila za nezbrinute kućne ljubimce, uređenje kaštela , buka iz tvrtke Bjelin, a pitanja je bilo i o krizi vlasti prošle godine.

U nastavku sjednice vijećnici su raspravljali o Izvješću o radu gradonačelnika za posljednjih 6 mjeseci 2018. godine, koje je nakon rasprave podržano sa 10 glasova za, dok je 5 vijećnika iz redova opozicije bilo protiv.

Preostale točke dnevnog reda odrađene su brzo i učinkovito, pa je sjednica završila u 13,30 sati.

18

Srp