Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Održan Prvi ogulinski festival zelja i meda

U subotu, 13. rujna 2014. godine u dvorištu Frankopanskog kaštela u Ogulinu, održan je Prvi ogulinski festival zelja i meda. Organizator ovog festivala je LAG Frankopan, a supokrovitelj Grad Ogulin.

Festival je započeo stručnim predavanjima u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta uz pozdravnu riječ voditelja LAG-a Frankopan dr.vet.med. Vladimira Kubelke. Nakon pozdravne riječi prof. dr. Lepomir Čoga sa Agronomskog fakulteta, Zagreb održao je prezentaciju ,,Primjena rasola u gnojidbi poljoprivrednih kultura,,. Prezentirani su rezultati pokusa provedenog  2013. godine, na polju kupusa u Carevom polju, gdje se ispitivala mogućnost primjene solne otopine nastale kiseljenjem kupusa (rasol) u gnojidbi kupusa.

Drugo predavanje ,, Diverzifikacija pčelarske proizvodnje,,  održao je prof. Dario Frangen sa Učilišta APIS. Nazočne je upoznao sa pčelarskim proizvodima i mogućnostima njihove proizvodnje i korištenja za različite namjene.

 

Posljednje predavanje ,,Europski strukturni fondovi,, održao je gosp. Vladimir Kubelka upoznavši nazočne sa LAG-om Frankopan, mogućnostima učlanjenja te mogućnostima korištenja sredstava za vlastite projekte.

Nakon završenog stručnog dijela u dvorištu Frankopanskog kaštela nazočni su prisustvovali prodajnoj izložbi. Na štandovima su prezentirali i prodavali svoje proizvode izlagači iz Rakovice, Slunja, Otočca, Karlovca, Ogulina i susjednih općina. Na štandovima su proizvođači izložili: sireve, med, likere, lavandu, kiseli kupus, razne vrste brašna, suvenire…

Pored razgledavanja štandova posjetitelji su se do kasnih večernjih sati zabavljali uz prigodan program.

Mirna Ceranić    
Savjetodavna služba

 

Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik