Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Obzirom da je u gradsku upravu zaprimljeno više pisanih i usmenih pritužbi građana na stanje lokalnih prometnica u nastavku je informacija za javnost o planiranim radovima sanacije.

Činjenica je da su nakon svake zime mnoge naše gradske prometnice u lošem stanju. To je uobičajeno za podneblje u kome živimo a gdje su tijekom zimskog razdoblja učestale niske temperature i obilne padaline. Led i niske temperature u kombinaciji s prometnim opterećenjem ubrzano oštećuju ceste pa je njihovo održavanje kontinuiran proces koji se svake godine mora provoditi. Ako se negdje jedne godine preskoči sanacija neke prometnice to znači da će iduće godine u nju trebati uložiti još više novca kako bi se sanirala. Iz tog razloga je u interesu Grada da redovito vrši popravke ali naravno u skladu s financijskim mogućnostima.

Sanacije oštećenja ne mogu se provoditi kad su niske temperature, kad je kolnik mokar i kad pada kiša jer se u takvim uvjetima asfalt ne može ugrađivati, odnosno ako se ugrađuje onda je kvaliteta tako izvedenih radova loša pa ubrzo na istom mjestu nastaju nova oštećenja.

Djelomično je sanacija gradskih prometnica već počela. Ozbiljnije će se ovome pristupiti tek nakon što se vremenski uvjeti poboljšaju. Trenutno je u tijeku pregled stanja prometnica nakon čega će se pristupiti izradi plana sanacije. Primjedbe građana, odnosno informacije s terena, su svakako dobrodošle, a građani ih mogu dostaviti na službenu adresu elektroničke pošte grada Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Poželjno je u poruci uz adresu na kojoj se nalazi oštećenje uključiti i nekoliko fotografija.

Treba naglasiti da je u nadležnosti Grada Ogulina mreža prometnica ukupne duljine preko 300 kilometara pa se fizički ne mogu sve prometnice istovremeno sanirati jer smo ograničeni i mehanizacijom i ljudima i financijskim sredstvima.

Ovim putem ujedno apeliramo na građane da orežu stabla uz prometnice kako suhe grane ne bi padale na prometnice jer u suprotnom će im, kako bi se zaštitili pješaci i vozila koja prometuju cestom, komunalni redar morati naložiti da to naprave.

Grad Ogulin

Google

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik