ogulin

Novosti

11

Sij

Zamjenik gradonačelnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije

  • Članak napisao/la, administrator

 

 Na poziv Katice Mišković, pomoćnice ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja je uz šest drugih predstavnika jedinica lokalne uprave s brdsko-planinskih područja sudjelovao na operativnom sastanku vezano za izradu nacrta prijedloga novog Zakona o brdsko-planinskim područjima. Tom prilikom je lobirao da se u prijedlog ovog zakona uvrste odredbe kojima bi se spriječila eksploatacija i izvoz drvne sirovine s ogulinskog područja.

Drvna masa, trupci koji se izvlače iz šuma na području Ogulina, trebaju se na ogulinskom području prerađivati u finalni proizvod. Građani Ogulina moraju zarađivati od ogulinskih šuma, a ne strane tvrtke i izvoznički lobiji.

Izuzetno je važno da u budućnosti trupci ostaju u Ogulinu, da budu dostupni tvrtki BJELIN koja je u postupku provedbe svoje velike investicije na području Ogulina i koja namjerava zapošljavati stanovnike s područja Ogulina, a isto tako i drugim tvrtkama koje posluju na području Ogulina. Nikako se ne smije dopustiti da trupci odlaze van Ogulina i van Republike Hrvatske, a posebno dok u isto vrijeme lokalno postoji potreba za drvnom sirovinom.

U tom smislu zamjenik gradonačelnika je kod pomoćnice ministrice Katice Mišković i njenog tima koji izrađuje prijedlog novog zakona lobirao da se u prijedlog uvrsti odredba kojom bi pravo prvenstva pri nabavljanju drvne mase imale tvrtke koje posluju u gradu s čijeg područja je ta drvna masa.

 

 

Grad Ogulin

10

Sij