ogulin

Novosti

15

Svi

Zaključni sastanak Stožera CZ Ogulina

  • Članak napisao/la, urednik

Danas u osam sati ujutro održana je zaključna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ogulina. Sjednicom je predsjedavao gradonačelnik Dalibor Domitrović, a nazočni članovi izvijestili su o aktivnosti provedenim tijekom protekla 24 sata na ogulinskom području.

Bojazni od plavljenja više nema, voda se povukla u korita, a prometnice su otvorene i prohodne. Poplavljene prometnice očistili su djelatnici JVP Ogulin, a jedna vatrogasna ekipa od 8 vatrogasaca sa ogulinskog područja noćas je bila na ispomoći kolegama u Karlovcu.

Jučer su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije izvršili uzorkovanje vode za piće. Rezultati pokazuju da je voda i dalje zamućena pa se građanima preporuča da narednih nekoliko dana za piće koriste flaširanu vodu. Voda se i dalje uzorkuje pa će građani putem lokalnih medija o kvaliteti vode i dalje biti redovito obavještavani.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović se zahvaljuje svima koji su sudjelovali u aktivnostima obrane grada od poplave, koji su štitili građane i objekte, policiji, zaposlenicima gradskih tvrtki, lovcima i volonterima koji su punili i distribuirali vreće s pijeskom, a posebno se zahvaljuje pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe, Gorske službe spašavanja i zaposlenicima tvrtke Aquaterm, koji su cijelu noć, do ranih jutarnjih sati, po hladnoći, kiši i u vodi, čamcima i strojevima uklanjali trupce i grane kod Đulinog vidikovca kako ovi prilikom povlačenja vode ne bi završili u ponoru te mu tako ponovno smanjili protok.

15

Svi