ogulin

Novosti

13

Svi

Zahvalnice – 2006. godine

  • Članak napisao/la, administrator

PRIZNANJE ZA STVARALAČKI RAD
 
Stanko MazorGrad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad gospodinu Stanku Mazoru – posthumno, za izuzetan doprinos i svestrani rad u Društvu “Naša djeca” i Puhačkom orkestru DVD- a Ogulin.

Stanko Mazor rođen je 1950. godine u Ogulinu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a potom diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te postigao zvanje profesora pedagogije i sociologije.

Na početku svoje profesionalne karijere radio je kao školski pedagog u srednjoj školi u Ogulinu, a potom u Uredu državne uprave na radnom mjestu stručnog savjetnika za prosvjetu, brigu o djeci predškolske dobi, osnovno i srednje školstvo, kulturu, sport i tehničku kulturu, gdje ga je profesionalni rad sa djecom i kulturom potakao na veći društveni angažman na tom polju.
 
Od rane mladosti privlačila ga je glazba, pa je tako svirao u bendu Optičari s prijateljima i postao članom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ogulin i Puhačkog orkestra DVD-a, kojeg je vodio dugi niz godina kao predsjednik Savjeta i osmišljavao njegove nastupe i image orkestra, nastupajući tako u Gradu Ogulinu, diljem Hrvatske i inozemstva, na smotrama puhačkih orkestara i raznim manifestacijama. Povodom 130. obljetnice osnutka DVD-a Ogulin, sudjelovao je u izradi Fotomonografije DVD-a Ogulin, kao član uređivačkog odbora.
 
Kao dugogodišnji predsjednik Društva Naša djeca Ogulin, zajedno sa svojim suradnicima provodio je brojne akcije i idejno osmišljavao brojne aktivnosti sa djecom i za djecu. Tako je u okviru DND-a Ogulin osnovao dječje lutkarsko kazalište Kakadu, Ogulinske mažoretkinje- popularno nazvane “mazoretkinje” te provodio mnoge programe: Za osmjeh djeteta u bolnici, Roditeljski domjenak, Dječji forum, Dane dječje radosti, Dječji tjedan, Male mačkare, Male astronome.
 
Pokreće dječji pjevački zbor Tintilinići, žensku pjevačku grupu Rolerice, a pomaže i u osnivanju Dječjeg zbora Klinci Ogulinci.
 
U okviru Saveza Društava Naša djeca Hrvatske, čiji je bio potpredsjednik, pokreče akciju Gradovi i općine prijatelji djece u kojoj je i Grad Ogulin.

Najveći uspjeh zahvaljujući Mazorovoj upornosti i velikoj angažiranosti postigle su Ogulinske mažoretkinje, osvojivši jednu srebrnu i dvije brončane medalje na državnom, te srebrnu i brončanu medalju na europskom natjecanju u Češkoj i Engleskoj.
 
Cijeneći Stankov veliki doprinos u razvoju mažoret plesa, Hrvatski mažoret savez ustanovio je godišnju nagradu pod nazivom “Stanko Mazor”
 
Stanko Mazor umro je 2006. godine u 56. godini života i za sobom je ostavio neizbrisiv trag humanosti i ljubavi prema svakom čovjeku, a osobito prema djeci.

13

Svi