ogulin

Novosti

12

Svi

Za rekonstrukciju A. Šenoe osigurano 300 tisuća kuna

  • Članak napisao/la, urednik

Grad Ogulin je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, putem njihovog  Programa podrške brdsko-planinskim područjima, za projekt rekonstrukcije ulice Augusta Šenoe osigurao sufinanciranje u iznosu od 300 tisuća kuna.

Svrha rekonstrukcije je da se rastereti promet u centru grada i zaštićenoj povijesnoj jezgri te da se omogući lakši pristup teretnim vozilima u poduzetničku zonu Žegar, što je, zbog uskog grla, dugogodišnji problem tvrtkama Bjelin, Metis i ostalima koje tamo posluju.

Rekonstrukcijom će se proširiti prometnica, izgraditi nogostup i postaviti LED rasvjeta. Osim što će se rasteretiti promet u centru grada i omogućiti lakši pristup teretnim vozilima u zonu Žegar, ujedno će se izgradnjom nogostupa i postavom javne rasvjete povećati sigurnost pješaka.

Ukupno trajanje prve faze rekonstrukcije je 8 mjeseci. U ovoj fazi će se proširiti dio prometnice od „rampe“ (željezničkog putnog prijelaza) do „tunela“ (željezničkog podvožnjaka) u duljini od 300 metara. Procijenjena vrijednost ove faze iznosi 3,0 milijuna kuna s PDV-om. Postupak javne nabave za odabir izvođača je pri kraju, u tijeku je provjera ispravnosti ponude, pa bi prvi radovi, nakon žalbenih rokova i ostalih obavljenih procedura, mogli početi za oko mjesec dana.

https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/nacionalni-programi-417/program-podrske-brdsko-planinskim-podrucjima-4198/4198

04

Svi