ogulin

Novosti

25

Tra

Veleposlanik Kraljevine Norveške Nj. E. Haakon Blankenborg posjetio Ogulin

  • Članak napisao/la, admin

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović sa svojim suradnicima zamjenikom gradonačelnika Danielom Vukeljom, zamjenikom gradonačelnika iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine Sinišom Ljubojevićem, predsjednikom Gradskog vijeća Marinkom Hermanom te pročelnicama gradskih upravnih odjela Dinkom Stipetić i Ivanom Salopek Šumonja, jučer 24. travnja 2023. godine u Velikoj dvorani Grada Ogulina ugostili su Veleposlanika Kraljevine Norveške NJ. E. Haakona Blankenborga. Nazočan je bio i g. Andrija Karafilipović, narodni izaslanik – veleposlanik, glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva. Gradonačelnik je uvaženim gostima poželio dobrodošlicu u naš grad, upoznao veleposlanika sa najbitnijim informacijama o Ogulinu, a Veleposlanik je izrazio zadovoljstvo svojim dolaskom i boravkom u Ogulin, posebno iz razloga jer Ogulin ima veliku sličnost i mnogo poveznica sa krajem iz kojeg on osobno dolazi i zato se u našem gradu osjeća kao kod kuće.

Na Trgu hrvatskih rodoljuba, u nazočnosti članova Frankopanske garde, položen je zajednički vijenac u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu, a poklonili su se i bisti stožernog generala Petra Stipetića.

Predavanje veleposlanika g. Haakona Blankenborga o Kraljevini Norveškoj te odnosima sa RH održano je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ogulin u nazočnost pojedinih ravnatelja i direktora gradskih ustanova i tvrtki, predstavnika Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina, predstavnika lokalnih udruga i zainteresirane javnosti.

Na kraju svog posjeta gradu Ogulinu, gosti i domaćini posjetili su tvrtku Valinge u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

21

Tra